Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада ЄС остаточно схвалила закон, що передбачає покарання за порушення та обхід санкцій

Реклама

Рада Європейського Союзу 12 квітня остаточно ухвалила закон, яким встановлюються мінімальні правила покарання за порушення або обхід санкцій ЄС у державах-членах. Про це повідомляє пресслужба Ради ЄС.

Відтепер певні дії будуть вважатися кримінальними злочинами в усіх державах, які є членами ЄС. Це, зокрема, допомога в обході заборони на в'їзд, торгівля товарами під санкціями, здійснення забороненої фінансової діяльності.

Підбурювання, пособництво та сприяння цим правопорушенням також можуть підлягати покаранню.

Держави-члени ЄС повинні забезпечити ефективні та пропорційні кримінальні покарання за порушення санкцій, які повинні залежати від тяжкості скоєного правопорушення.

Так, навмисне порушення санкцій повинно тягнути за собою тюремне ув'язнення як максимальне покарання, а порушників обмежувальних заходів ЄС можуть додатково оштрафувати.

Юридичні особи також можуть бути притягнуті до відповідальності, якщо правопорушення було вчинено особою, яка займає керівну посаду в організації.

У таких випадках санкції можуть передбачати позбавлення прав на підприємницьку діяльність та анулювання дозволів і ліцензій на її здійснення.

Директива набуде чинності на двадцятий день після її публікації в Офіційному журналі ЄС. Держави-члени матимуть 12 місяців, щоб включити положення директиви у своє національне законодавство.

LIGA360 дозволяє перевіряти компанії у світових санкційних списках, зокрема країн ЄС та США, а також санкційних списках України (РНБОУ, АМКУ). Спробуйте інструмент для перевірки токсичних бізнес-зв'язків прямо зараз. Більше про можливості LIGA360 для контролю compliance ризиків - за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини