Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Купівля "Датагруп-Воля" і Lifecell принесе Україні $1,5 млрд інвестицій - Шелемба Новини компаній

Реклама

Інвестиції компанії NJJ Holding, яка належить французькому мільярдеру Ксав'є Ніелю, в "Датагруп-Воля-Lifecell" становитимуть $1,5 млрд. Про це повідомив СЕО "Датагруп-Воля-Lifecell" Михайло Шелемба, передає «Інтерфакс-Україна».

За його словами, в цю суму входять вартість угоди з придбання 100% активів компаній та капітальні інвестиції, які буде зроблено в наступні п'ять років.

Шелемба також зазначив, що створена після завершення угоди компанія "Датагруп-Воля-Lifecell" планує брати участь в аукціонах на розподіл радіочастот мобільного радіозв'язку 2355-2395 МГц, 1935-1950/2125-2140 МГц і 2575-2610 МГц, які Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв'язку, може провести в серпні.

"Частоти - це основний актив для будь-якого мобільного оператора. У Lifecell зараз достатньо частот, щоб надавати якісні послуги, але ми хочемо рости, й нам потрібно буде більше частот", - пояснив СЕО "Датагруп-Воля-Lifecell".

На його думку, участь в конкурсі такого інвестора як NJJ "підвищить на порядок конкуренцію за частоти, завдяки чому держава зможе виручити більше коштів".

"Ми говоримо про десятки мільйонів доларів...", - уточнив Шелемба.

Нагадуємо, інвестиційна компанія NJJ Holding планує об'єднати Датагруп-Воля-Lifecell в одну компанію після закриття угод по купівлі.

Фіналізація угоди залежить від отримання остаточних регуляторних схвалень та інших умов закриття.

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз.

У квітні діє спеціальна пропозиція на преміум-рішення LIGA 360. Отримайте максимум переваг для юриста чи бухгалтера - економте до 50% вартості тарифу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини