Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні вироблятимуть компоненти малих модульних реакторів

Реклама

В Україні вироблятимуть компоненти малих модульних реакторів. Відповідну угоду підписали НАЕК «Енергоатом» та Holtec International Кріс Сінгх, повідомляє пресслужба Міністерства енергетики.

Документ передбачає створення в Україні потужностей для виробництва та виготовлення ядерних систем, конструкцій і компонентів для малих модульних реакторів, систем зберігання та транспортування відпрацьованого ядерного палива, а також охоплює інші потреби застосування атомної енергії в Україні та інших країнах регіону.

За словами в.о. голови правління НАЕК «Енергоатом» Петра Котіна, ця угода важлива не лише для Енергоатому, а й для всієї енергетичної галузі та економіки України.

«Створення в країні виробничих потужностей для атомної енергетики сприятиме не тільки зміцненню енергетичної безпеки країни, але й дозволить Україні стати світовим лідером у низці напрямів розвитку атомної енергетики», - зазначив Котін.

У міністерстві нагадали, що завдяки співпраці Holtec International та Енергоатому в Україні побудовано та введене в експлуатацію Централізоване сховище відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП), що дає можливість заощаджувати близько 200 млн дол. США щороку та відмовитись від вивезення відпрацьованого ядерного палива до росії.

Крім того, у листопаді 2023 року під час візиту Германа Галущенка до Вашингтону НАЕК «Енергоатом» та компанія Holtec International домовилися про будівництво в Україні заводу з виробництва контейнерів для відпрацьованого ядерного палива ЦСВЯП, які наразі виготовляються у США.

Також Енергоатом та Holtec International підписали Угоду про співробітництво у розгортанні малих модульних реакторів Holtec в Україні.

Ваш бізнес бачитиме на 360! Топ-команди шукають інформацію для ухвалення рішень у LIGA360. Замовте презентацію, щоб дізнатися більше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини