Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлено процедуру надання окремих дозволів НБУ на проведення валютних операцій за клопотаннями Кабміну

Реклама

З 20 квітня 2024 року оновлюються норми, що регулюють процедуру надання Національним банком окремих дозволів на проведення валютних операцій у разі надходження відповідного клопотання від Кабінету Міністрів. Про це повідомляє пресслужба регулятора.

Зміни внесені з метою узгодження нормативно-правових актів Нацбанку із Законом №3624-ІХ, що набрав чинності з 19 квітня 2024 року, а також на виконання зобов'язань, які НБУ взяв на себе згідно з положеннями Меморандуму про економічну та фінансову політику з МВФ.

Так, якщо раніше звернення Уряду були ключовою підставою для ухвалення Нацбанком окремого рішення щодо надання дозволу на проведення валютної операції, то відтепер НБУ також значною мірою орієнтуватиметься на власний аналіз можливих наслідків таких рішень. Регулятор, зокрема, братиме до уваги, чи узгоджується надання окремих дозволів на проведення валютних операцій із:

  • цілями забезпечення макроекономічної, фінансової та зовнішньої стабільності;

  • Стратегією пом'якшення валютних обмежень, переходу до більшої гнучкості обмінного курсу та повернення до інфляційного таргетування.

Зазначені зміни внесені постановою Правління НБУ від 19 квітня 2024 року № 46, що набрала чинності з 20 квітня 2024 року.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Економте до 50% на преміум-рішеннях LIGA 360 для юриста та бухгалтера. Детальніше за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини