Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ заборонив приймати в заставу за кредитами фізосіб товари подвійного використання

Реклама

Національний банк заборонив банкам і небанківським  фінустановам здійснювати активні операції з фізичними особами, предметом забезпечення за якими є товари подвійного використання. Відповідні постанови № 51 та № 53 наберуть чинності з 4 травня 2024 року.

Йдеться про товари, які можуть бути використані у військових цілях та включені до Єдиного списку товарів подвійного використання в додатку до Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів подвійного використання, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 січня 2004 року № 86. Це, зокрема, приціли для зброї, окремі види транспортих засобів та суден, деякі БПЛА, бронежилети, шоломи тощо.

Заборона введена на виконання рішення РНБО України від 20 квітня 2024 року “Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі Інтернет”, введеного в дію Указом Президента України від 20 квітня 2024 року № 234/2024, з метою сприяння безпеці та стабільності банківської системи, запобігання кризовим явищам у період запровадження воєнного стану.

Бізнес не встигає за сучасним ритмом? Автоматизуйте роботу з LIGA360. Моніторте зміни воєнного стану, правові новації, свіжі судові кейси та діяльність ваших контрагентів. Замовте презентацію LIGA360 для своєї компанії прямо сьогодні. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини