Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЄС хоче запровадити санкції проти фінустанов, які співпрацюють з військовими рф

Реклама

Франція та Нідерланди вимагають санкції ЄС проти фінансових установ, які допомагають російським військовим, повідомляє Reuters.

Відповідно до пропозиції, з якою ознайомилося Reuters, країни вимагають від Європейського Союзу санкцій проти будь-яких фінансових установ у світі, які допомагають російським військовим оплачувати товари або технології для виробництва зброї.

Посли урядів ЄС обговорять цю пропозицію в рамках 14-го пакету санкцій проти росії, який зараз готується ЄС.

Згідно з пропозицією, будь-кому в ЄС може бути заборонено вести бізнес з будь-якою фінансовою установою в світі, яку ЄС ідентифікує як таку, що прямо чи опосередковано допомагає російським військовим отримувати заборонені товари та технології подвійного призначення.

Така заборона може стати потужним стимулом для фінансових установ на Близькому Сході, у Туреччині чи навіть у Китаї не брати участі в угодах щодо постачання товарів подвійного призначення до росії, які перебувають під санкціями ЄС, оскільки вони можуть втратити доступ до європейського бізнесу та фінансових ринків ЄС.

Офіційні особи ЄС заявили, що Єврокомісія, швидше за все, координуватиме будь-які такі санкції проти фінансових установ із США, що зробить інструмент ще більш потужним.

LIGA360 дозволяє перевіряти компанії у світових санкційних списках, зокрема країн ЄС та США, а також санкційних списках України (РНБОУ, АМКУ). Спробуйте інструмент для перевірки токсичних бізнес-зв'язків прямо зараз. Більше про можливості LIGA360 для контролю compliance ризиків - за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини