Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Збільшення кількості ФОПів пов'язано з податковою оптимізацією та ухиленням від військового обліку - Гетманцев

Реклама

Голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев вважає, що збільшення кількості ФОП пов'язано з введенням реєстраторів розрахункових операцій, податковою оптимізацією та ухиленням від військового обліку, а не з економічним зростанням. Про це він написав у Telegram.

За його словами, статистика свідчить, що станом на 1 травня 2024 року кількість зареєстрованих фізичних осіб-підприємців стабільно зростає, і становить 2031,3 тис., тобто порівняно з початком року зросла на 38,1 тис. осіб.

«З січня по квітень 2024 року кількість новостворених ФОП становить 100,1 тисяч осіб, при цьому середньомісячний показник зареєстрованих нових підприємців за 4 місяці поточного року складає понад 25 тис. осіб», - констатував Гетманцев.

Він додав, що фактично показник росту новостворених ФОП переважає над тими, що закрили свій бізнес в 2024 році на 42,5 тис. осіб.
Дані свідчать, що найбільша кількість припинених ФОП якраз в тих регіонах, де більше відкритих новостворених підприємців.

«Ось тут за законами жанру треба поставити кому і зробити передбачуваний висновок про збільшення кількості ФОПів як ознака «шаленого» зростання вітчизняної економіки. Однак, ми цього робити не будемо», - зазначив Гетманцев.

На його думку, скорочення ФОП пов'язано з імміграцією, релокацією, вичерпанням лімітів, а вже потім банкрутством. Водночас збільшення ФОП пояснюється введенням РРО, податковою оптимізацією та ухиленням від військового обліку, а вже потім «нестримним духом нового підприємництва».

Читайте також: В Україні збільшилась чисельність ФОПів, але зменшилась кількість платників ПДВ

Не гадай, а знай точні відповіді! LIGA360:Підприємець надасть всю інформацію із законодавчого та новинного поля, довідкову інформацію та реєстраційні дані компаній. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини