Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент ветував Закон про звільнення з роботи за колабораціонізм

Реклама

Президент Володимир Зеленський наклав вето на ухвалений Верховною Радою Закон щодо встановлення додаткових підстав розірвання трудового договору законопроєкт №7731) та повернув його зі своїми пропозиціями до профільного комітету. Про це повідомляється на сайті Парламенту.

Зазначеним Законом, зокрема, передбачається надати право роботодавцю звільняти працівників за ненадання інформації про зв'язки з фізичними особами, які перебувають на території рф або на тимчасово окупованій території України.

Зеленський пропонує виключити з нього зазначену норму.

Президент обґрунтовує свою позицію тим, що використане у Законі формулювання «зв'язки із фізичними особами» не має правового визначення, тому не надаватиме працівнику та роботодавцю можливості чітко встановити, про які саме «зв'язки» та інформацію якого змісту і обсягу має повідомити працівник.

Крім того, в Законом не визначено порядку використання та зберігання такої інформації, строків надання її працівником.

Також у ньому не враховано те, що працівник може не володіти інформацією про постійне проживання (перебування) фізичних осіб, «з якими він має зв'язки".

Нагадаємо, 25 квітня Верховна Рада ухвалила зміни до Кодексу законів про працю, якими встановлюються додаткові підстави розірвання трудового договору з ініціативи роботодавця та регулюються деяки інші питання.

Як HR-спеціалісту ефективно оперувати із щоденним потоком інформації? На ІТ-платформі LIGA360:HR. Знаходьте відповіді з гострих питань кадрового адміністрування, правові позиції, новини й аналітику. Дізнайтеся більше про переваги LIGA360:HR за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини