Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Агровиробникам компенсуватимуть витрати за гуманітарне розмінування сільгоспземель

Реклама

Кабінет Міністрів вніс зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для компенсації витрат за гуманітарне розмінування земель сільськогосподарського призначення. Про це повідомив постійний представник Уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Постановою, зокрема, передбачається надання компенсації агровиробникам за гуманітарне розмінування за власні кошти земельних ділянок сільськогосподарського призначення, розташованих на забруднених територіях, на яких завершено ведення бойових дій, та на забруднених територіях, які були тимчасово окуповані, у період з 24.02.2022 по 15.04.2024.

Також документом удосконалено механізм розгляду заяв на компенсацію витрат за гуманітарне розмінування земель с/г призначення юридичних осіб незалежно від організаційно-правової форми або фізичних осіб-підприємців, які виробляють товарну агропродукцію на земельних ділянках, які перебувають у їх власності, та/або на орендованих ними земельних ділянках с/г призначення, бюджетною установою «Центр гуманітарного розмінування» та прийняття відповідного рішення.

Також змінами передбачено забезпечення взаємодії стосовно обміну інформацією між бюджетною установою «Центр гуманітарного розмінування» та Центром протимінної діяльності щодо результатів проведення нетехнічного обстеження земельних ділянок сертифікованими операторами протимінної діяльності, на які подано заяву на компенсацію витрат за гуманітарне розмінування сільгоспземель.

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини