Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ризик закриття підприємств: бізнес закликає якомога швидше впровадити систему економічного бронювання

Реклама

Бізнес просить зробити економіку більш сильною, а мобілізацію - більш прогнозованою. Про це йдеться у заяві Європейської Бізнес Асоціації.

Бізнес розуміє і усвідомлює потребу українського війська у людях, підтримує укомплектування ЗСУ та активно долучається до забезпечення як існуючих, так і новостворених бригад, допомагає родинам мобілізованих, сплачує податки, тощо.

"Проте, вже який час кадрове питання, питання пошуку людей є ТОП питанням та знаходиться в ТОПі проблем, з якими стикаються підприємці по всій Україні. І одна з причин такої ситуації - мобілізація людей. Безумовно, додаються ще міграція та інші фактори. Проте, коли мають місце такі ситуації як мобілізація співробітника, який є критичним для бізнес-моделі підприємства, це не лише ускладнює роботу компанії (а, відповідно, сповільнює і ріст економіки), але і наближає таке підприємство до закриття.

Такими діями держава не дозволяє компанії працювати далі, бо оперативно замінити в цих умовах критичних для функціонування бізнесу фахівців практично неможливо", - зазначає Асоціація.

Бізнес просить владу допомогти зробити і економіку сильнішою, зробивши мобілізацію більш прогнозованою. І в цьому ключі питання економічного бронювання виглядає як інструмент, який вартує того, щоб бути розглянутим. На думку бізнесу Європейської Бізнес Асоціації, визначення безпосередньо самим бізнесом тих співробітників, які є критичними для продовження ефективної діяльності підприємства в умовах війни допоможе сповільнити велику хвилю проблеми кадрів, яка щомісяця все більше накриває бізнес, що працює в Україні. Більше того, допоможе бізнесу продовжити роботи в непростих воєнних реаліях.

На сайті Президента України було зареєстровано петицію, яка закликає якомога швидше впровадити систему економічного бронювання! Посилання.

LIGA360 - надійний помічник бізнесу в умовах воєнного стану. Не пропустіть жодної зміни законодавства, перевіряйте компанії та фізичних осіб, контролюйте реєстраційні зміни ваших об'єктів нерухомості. Придбайте LIGA360 прямо сьогодні. 

Читайте також:

Бронювання працівників за 20 000 грн військового збору на місяць: у Раді є напрацьовані пропозиції щодо економічного бронювання

У Раді працюють над новим механізмом бронювання співробітників для бізнесу

Вручення повісток на підприємствах: новий порядок проведення призову під час мобілізації
Мобілізаційні зміни: на що звернути увагу роботодавцям

Бронювання, перевірки ТЦК, мобілізація: 10 актуальних статей в LIGA 360

Мобілізаційні питання для бізнесу: де шукати роз'яснення та останні зміни

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини