Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Антимонопольний комітет оштрафував дві компанії, пов'язані з групою "Приват", за змову на аукціоні з продажу скрапленого газу

Реклама

Антимонопольний комітет оштрафував дві компанії за змову на аукціоні з продажу скрапленого газу на 680 тис. грн. Про це повідомляє пресслужба АМКУ.

За результатами проведеного на замовлення ПАТ «Укрнафта» аукціону ТОВ «Трансоілгаз» та ТОВ «ТД Карпатинафтотрейд» разом придбали 14 120 тонн скрапленого газу за ціною 28 тис. грн за 1 тонну.

Комітет встановив, що зазначені компанії під час участі в аукціоні діяли не самостійно, а узгоджували свою поведінку з метою усунення конкуренції та розділили предмет аукціону між собою.

За такі дії АМКУ наклав на ТОВ «ТД Карпатинафтотрейд» та ТОВ «Трансоілгаз» штрафи у загальному розмірі 679 998 грн, а інформацію про порушників вніс до Зведених відомостей щодо спотворення результатів торгів.

Як повідомляє LIGA.net, посилаючись на дані слідства, ТД "Карпатинафтотрейд" та «Трансоілгаз» належать до сфери впливу групи "Приват", найвідомішим бенефіціаром якої є Ігор Коломойський. Правоохоронці вказували, що частина пального була реалізована через "приватівські" АЗС за ринковими цінами.

Усі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень і інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтесь більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини