Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін посилив відповідальність та підзвітність керівників розпорядників бюджетних коштів

Реклама

Кабінет Міністрів посилив управлінську відповідальність та підзвітність керівників розпорядників бюджетних коштів.

Відповідні зміни до постанов КМ від 28 вересня 2011 р. № 1001 та від 12 грудня 2018 р. № 1062 Уряд ухвалив на засіданні 13 червня, повідомляє пресслужба Мінфіну.

Як зазначається, ці зміни є реалізацією Плану заходів з виконання рекомендацій Європейської Комісії, представлених у Звіті про прогрес України в рамках Пакета розширення Європейського Союзу 2023 року та Плану пріоритетних дій Уряду на 2024 рік.

Метою є посилення управлінської відповідальності та підзвітності керівників розпорядників бюджетних коштів та запровадження декларації керівника з внутрішнього контролю, яка набирає чинності з 2026 року.

Запровадження такої декларації спрямоване на забезпечення прозорості, ефективності та результативності управління, належного використання ресурсів.

«Підписуючи декларацію керівник демонструє об'єктивну впевненість про достатність впроваджених та вжитих в установі організаційних заходів для досягнення цілей її діяльності, забезпечення ефективного та законного використання бюджетних коштів», - наголошують у міністерстві.

Декларація буде затверджена наказом Мінфіну.

Хочеш дізнатися секрети успішної роботи з інформацією? Замов презентацію нової LIGA360. Дані та джерела для всієї команди: топменеджерів, юристів, бухгалтерів, копмлаєнс-фахівців і не тільки.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини