Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Україна та ЄС продовжили дію "транспортного безвізу" ще на рік

Реклама

Україна та Європейська комісія продовжили дію «транспортного безвізу» ще на рік із можливістю його автоматичної пролонгації до кінця 2025 року. Про це повідомив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Він наголосив, що вантажні автоперевезення з України до Євросоюзу та з Євросоюзу в Україну і далі не потребуватимуть спеціальних дозволів.

Також оновлена угода передбачає низку взаємних зобов'язань щодо наявності ліцензій на перевезення та маркування вантажівок.

«Транспортний безвіз» уже посилив нашу економіку. За півтора року дії угоди Україна експортувала до ЄС товарів на 48% більше, ніж за аналогічний період до її підписання. Очікуємо на збереження цієї позитивної динаміки», - зазначив Шмигаль.

Від додав, що «транспортний безвіз» також сприяє імпорту, який зріс на 44%. Це, зокрема, товари й комплектування, що потрібні українським виробникам для налагодження виробничого процесу.

Нагадаємо, Угоду про «транспортний безвіз» Україна та ЄС підписали у червні 2022 року. У березні 2023 року її було продовжено до кінця червня 2024 року.

Нова LIGA360 змінює все! Замов персональну презентацію для твоєї компанії і твоїх індивідуальних потреб. Гарантуй злагоджену роботу команди в єдиному інформаційному просторі та уникай ризиків.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини