Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

БЕБ викрило схему ухилення від сплати 3,3 млн грн податків під час надання послуг всесвітньовідомій службі таксі

Реклама

Детективи Бюро економічної безпеки спільно з правоохоронцями викрили схему ухилення від сплати 3,3 млн грн податків шляхом надання послуг всесвітньовідомій службі таксі. Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

За даними слідства, організатор схеми, використовуючи нотаріальні довіреності оформив фіктивних фізичних осіб-підприємців партнерами всесвітньовідомої служби таксі.

Кошти, сплачені пасажирами за послуги перевезення, перераховувалися на електронні гаманці компанії-нерезидента. Надалі іноземна компанія направляла їх своїм партнерам на оплату роботи водіїв.

У подальшому підозрюваний, використовуючи реквізити та банківські рахунки фіктивних ФОПів, отримував кошти від служби таксі нібито за оплату «інформаційно-посередницьких послуг» та виводив їх у готівку через каси в банках.

При цьому кошти не декларувалися, з них не сплачувався податок з доходів фізичних осіб, а бухгалтерська звітність не подавалася.

Таким чином фігурант вивів у готівку 18,7 млн грн, приховав отримані прибутки та ухилився від сплати понад 3,3 млн грн податків.

В межах розслідування справи правоохоронці провели обшуки на території Києва та Київської області та вилучили документи, які підтверджують протиправну діяльність, чорнові записи тощо.

Згаданій особі було повідомлено про підозру в ухиленні від сплати податків за ч. 2 ст. 212 КК України. Наразі слідство триває.

Отримай комплексну інформацію щодо ризиків роботи з контрагентами - у новій LIGA360. Перевіряй 28 ризик-факторів, повне досьє, структуру власності, податкову, судову інформацію, активи та власність, медіаактивність. Замов персональну презентацію менеджера сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини