Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нові підстави для звільнення працівників: зміни КЗпП

Реклама

З 27 вересня набуде чинності Закон від 04.06.2024 № 3768-IX, яким доповнено перелік підстав для розірвання трудового договору з ініціативи роботодавця, а саме:

  • набрання законної сили вироком суду, яким працівника засуджено (крім звільнення від відбування покарання з випробуванням) за вчинення злочину проти основ національної безпеки України;

  • невиконання працівником правил поведінки на підприємстві, в установі, організації.

Водночас визначено, що складовою правил внутрішнього трудового розпорядку можуть бути правила поведінки на підприємстві, в установі, організації, які містять положення, зокрема, про зобов'язання працівників про нерозголошення інформації з обмеженим доступом, зокрема інформації, що становить державну чи комерційну таємницю, а також про умови роботи з конфіденційною інформацією.

Встановлення правил поведінки на підприємствах, в установах, організаціях, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, та/або об'єктах чи операторах критичної інфраструктури є обов'язковим.

Докладніше читайте у матеріалі "Нові підстави для звільнення або відсторонення працівника: колабораціонізм та інші ризики".

Нова LIGA360 змінює все! Замов персональну презентацію для твоєї компанії і твоїх індивідуальних потреб. Гарантуй злагоджену роботу команди в єдиному інформаційному просторі та уникай ризиків.  

Нагадаємо, під час ухвалення проєкту Рада врахувала пропозиції Президента.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини