Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Укрзалізниця" створила нову компанію, яка будуватиме газові електростанції

Реклама

«Укрзалізниця» створила окрему юридичну особу - ТОВ «УЗ Енерго», яка найближчим часом побудує розподілену генерацію електроенергії для потреб компанії та споживачів, які приєднані до її мереж. Про це повідомляє пресслужба УЗ.

Як зазначається, «Укрзалізниця» відчуває суттєвий дефіцит електричної енергії, а запроваджені ліміти на споживання електроенергії лише на 75% покривають її реальні потреби.

За прогнозами із наближенням осінньо-зимового періоду посилення дефіциту в електропостачанні може вплинути на безперебійний рух поїздів та негативно позначитися на наданні комунальних послуг для побутових споживачів, оскільки компанія також є оператором системи розподілу електроенергії та водопостачання.

Новостворена компанія «УЗ Енерго» має побудувати у різних регіонах України газові електростанції загальною потужністю до 250 МВт. Насамперед вони будуть встановлені в обласних центрах та приєднані до мереж товариства, від яких заживлені об'єкти залізничного транспорту, соціальної сфери, а також об'єкти критичної інфраструктури інших галузей економіки.

Необхідність створення окремої компанії в «Укрзалізниці» пояснили вимогами законодавства, відповідно до яких діяльність з виробництва електроенергії з використанням газогенераторних установок та установок зберігання електричної енергії може здійснюватися лише відокремленою від оператора системи розподілу юридичною особою, з отриманням у встановленому порядку ліцензії на провадження господарської діяльності з виробництва електроенергії.

Частка в статутному капіталі «УЗ Енерго» в розмірі 100% належатиме ТОВ «Збут Енерджи ЛТД», статутний капітал якої, в свою чергу, на 100% належить «Укрзалізниці».

LIGA360 змінюється для тебе! Єдиний інформаційний продукт для всієї компанії. Спільне поле для роботи із правовими, судовими, реєстровими, договірними, медійними даними. Замов персональну презентацію менеджера сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини