Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Укрзалізниця планує змінити тарифи на вантажні перевезення

Реклама

Укрзалізниця до кінця року планує повністю змінити модель тарифоутворення на перевезення вантажів, за якою вона працювала з 1997 року. Відповідні пропозиції до тарифної реформи компанія вже передала до Міністерства інфраструктури та очікує на відповідь. Про це розповів голова правління УЗ Євген Лященко в інтерв'ю Forbes Ukraine.

За його словами, на 2024 рік Укрзалізниця закладає не підвищення вантажних тарифів, а їх гармонізацію.

Ляшенко зазначив, що компанія планує значно спростити систему тарифоутворення, яка на сьогодні складається з тарифікації вантажів трьох різних класів, групи позакласних вантажів та 15 коефіцієнтів. І це не враховуючи окрему тарифікацію для перевезення порожніх вагонів.

Зокрема, серед пропозицій: єдиний тариф на порожні вагони та поділ за класами перевезень залежно від технології перевезення, а не від особливості продукту або бізнесу, який замовляє вагони УЗ.

«Це рішення давно назріло. Воно створить здорове підґрунтя для роботи «Укрзалізниці», - додав СЕО УЗ.

За його розрахунками, гармонізація тарифів може принести компанії додаткові 3-4 млрд до кінця року залежно від того, коли її погодить уряд.

Для бізнесу витрати сумарно можуть зрости на приблизно 7%.

Монітор дані про власну компанію з новою LIGA360. Дивись на досьє компанії очима партнерів, конкурентів та перевіряючих органів. Аналізуй згадки в медіа, інтернет-ЗМІ, соціальних мережах, участь в судових справах. Дізнайся більше переваг, замовивши персональну презентацію.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини