Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін включив до переліку великої приватизації заводи "Аерок" та "Демурінський ГЗК"

Реклама

Кабінет Міністрів включив до Переліку об'єктів великої приватизації державну частку розміром 100% статутного капіталу ТОВ «Аерок» та державну частку розміром 100% статутного капіталу ТОВ «Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат». Відповідне рішення Уряд ухвалив на засіданні 9 липня, повідомляє пресслужба Фонду держмайна.

Як зазначається, найближчим часом фонд проведе аукціонні комісії, за результатами яких запропонує стартові ціни та умови продажу цих активів.

Після того, як Кабмін затвердить стартові ціни і умови продажу, ФДМУ виставить «Аерок» та «Демурінський ГЗК» на приватизаційні аукціони.

«Йдеться про дуже перспективні підприємства. Фонд держмайна зробив все необхідне для їхньої підготовки до приватизації: Фондом передано до статутного капіталу нерухоме та рухоме майно «Демурінський ГЗК», що було вилучене рішеннями ВАКС окремо від корпоративних прав, по «Аероку» - успішно зняті арешти з корпоративних прав», - зазначив Голова ФДМУ Віталій Коваль.

ТОВ «Аерок» - один із провідних виробників газобетонних виробів в Україні, має виробничі потужності у Київській та Львівській областях. Підприємство передали в управління ФДМУ рішенням Вищого антикорупційного суду у 2023 році. До того компанія через «Групу ЛСР» належала підсанкційному російському олігарху Андрію Молчанову. Відповідно до фінансового звіту підприємства за 2023 рік, вартість його активів становить 947 млн грн.

ТОВ «Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат» - одне з провідних гірничо-збагачувальних підприємств в Україні, яке з 2006 року розробляє Вовчанське комплексне розсипне титано-цирконове родовище в Дніпропетровській області. Воно було передане в управління ФДМУ рішенням Вищого антикорупційного суду у 2023 році. До того належало російському мільярдеру Михайлу Шелкову. Відповідно до фінансового звіту підприємства за 2023 рік, вартість його активів становить 654 млн грн.

Вся інформація для твоєї компанії - тепер в єдиному продукті LIGA360. Збільшуй швидкість виявлення бізнес-ризиків: правових, регуляторних, санкційних, репутаційних, судових, фінансових, договірних. Замов презентацію прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини