Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада дозволила Уряду призупиняти виплати по зовнішньому боргу

Реклама

Верховна Рада на засіданні 18 липня прийняла за основу і в цілому законопроєкт № 11396, яким передбачено надання права Уряду ухвалювати рішення про мораторій на виплати за зовнішнім комерційним державним та гарантованим державою боргом.

«Прийняття цього законопроєкту надає Кабінету Міністрів України право за необхідності призупинити виплати за визначеними інструментами зовнішнього комерційного державного та гарантованого державою боргу відповідно до параметрів, встановлених програмою МВФ», - йдеться у повідомленні Мінфіну.

За словами народного депутата Ярослава Железняка, зазначений проєкт Закону дає право Кабміну призупиняти виплати за зовнішнім державним боргом до 01 жовтня 2024 року

"Також Уряду дозволено взяти державний борг у Автодору (700 млн $ + відсотки). Самостійно реструктуризацію Агентство відновлення (колишній Автодор) не зможе сам зробити", - додав народний депутат.

Нова LIGA360 змінює підходи в роботі з інформацією. Відтепер всі джерела даних в єдиному комплексному продукті: законодавство, судові рішення, аналітика, реєстри, санкційні списки та медіа. Замов індивідуальну презентацію прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини