Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін ухвалив низку рішень для розвитку енергогенерації

Реклама

Кабінет Міністрів на засіданні 13 серпня ухвалив три важливі рішення для розвитку розподіленої генерації. Про це повідомляє пресслужба Міненерго.

Так, зокрема, Уряд затвердив Національний план дій з відновлюваної енергетики на період до 2030 року та план заходів з його реалізації.

Зазначений план є доповненням Національного плану з енергетики та клімату (НПЕК) та визначає траєкторії розвитку відновлюваної енергетики за секторами до 2030 року із заходами щодо їх реалізації з урахуванням політик та заходів, визначених НПЕК.

Відповідно до Плану, частка ВДЕ у валовому кінцевому споживанні енергії у 2030 році становитиме 27%, а саме: в системах теплопостачання та холодопостачання - 33 %; у виробництві електроенергії - 29 %; у транспортному секторі - 17 %.

Нова LIGA360 - нові фішки для роботи із законодавством:

Всі види джерел, щоб оцінити контекст: НПА, аналітика, судова практика, новини, реєстри та ін.

Інноваційні інструменти аналізу: зворотні зв'язки документів 2.0, графічні зв?язки документів, смарт-фільтри та моніторинг надходжень.

Побачте всі переваги в дії, замовивши презентацію.

Іншим рішенням Кабінет Міністрів встановив додаткову річну квоту підтримки суб'єктів господарювання, що виробляють електроенергію з альтернативних джерел енергії на 2024 рік, а також затвердив графік проведення пілотних аукціонів з розподілу квоти підтримки на 2024 рік.

У міністерстві наголошують, що аукціони з розподілу квоти підтримки є найпоширенішим у світі механізмом стимулювання розвитку ВДЕ на конкурентних засадах.

Згідно з документом, додаткову річну квоту підтримки визначено у розмірі 110 МВт, з яких СЕС - 11 МВт, ВЕС - 88 МВт, з інших видів альтернативних джерел енергії - 11 МВт.

Відповідно до графіка, пілотні аукціони з розподілу квот підтримки планується провести вже у жовтні-листопаді цього року.

Прогнозується, що перші об'єкти електроенергетики, введені в експлуатацію за результатами проведення пілотних аукціонів, розпочнуть відпускати електроенергію в мережу у 2025 році.

Крім того, окремим розпорядженням Уряд затвердив умови проведення конкурсу на будівництво генеруючих потужностей та виконання заходів з управління попитом, що дозволить збільшити обсяги генерації в енергосистемі.

Зокрема передбачається проведення конкурсів для будівництва об'єктів, потужність кожного з яких становить 5 МВт - 80 МВт, а загальна потужність конкурсу 700 МВт. Відповідні об'єкти мають бути введені в експлуатацію до кінця 2027 року.

Зараз діє максимально вигідна ціна саме для тебе! Скориставшись Summer program від LIGA ZAKON, нові користувачі отримують знижку на рішення LIGA360. Деталі та умови акції за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини