Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Харківських підприємців до кінця року звільнили від сплати податку на нерухомість, на землю та єдиного податку для ФОП четвертої групи

Реклама

Харківська міська рада продовжила податкові пільги для місцевих підприємців. Відповідне рішення міськрада ухвалила на засіданні 19 вересня, повідомив міський голова Ігор Терехов.

Згідно з рішенням, підприємці Харкова звільняються від сплати податку на нерухомість, на землю та єдиного податку для ФОП 4 групи до кінця 2024 року.

«Харків, ймовірно, єдине місто в Україні, а можливо, і у світі, яке пішло на такий сміливий крок заради підтримки підприємницької сфери, навіть ціною втрат значних надходжень до міського бюджету. Адже ми розуміємо, наскільки важливими є ці пільги в умовах війни та що завдяки їм власники бізнесів матимуть можливість інвестувати більше обігових коштів у розвиток своєї справи», - написав Терехов.

Нагадаємо, наприкінці квітня поточного року рішенням Харківської міської ради підприємців було звільнено від сплати податків за землю, нерухомість та єдиного податку для ФОП четвертої групи.

Так, з 1 квітня по 30 червня 2024 року для фізичних, юридичних осіб і підприємців було скасовано податкове зобов'язання після нарахування орендної плати за земельні ділянки комунальної форми власності.

Ставка земельного податку на ділянки фізичних і юридичних осіб складала 0% від їх нормативної грошової оцінки.

Також за цей період ставку податку за нерухоме майно (якщо це не земельна ділянка, яка перебуває у власності юридичних осіб) встановлено на рівні 0%.

Крім того, ФОПам четвертої групи надано стовідсоткове зменшення податкових зобов'язань.

Передбачалось, що за умови надходження додаткової дотації з держбюджету до бюджету Харківської міської територіальної громади пільги будуть продовжені на кожні три наступні місяці.

Нова LIGA360 змінює все! Замов персональну презентацію для твоєї компанії і твоїх індивідуальних потреб. Гарантуй злагоджену роботу команди в єдиному інформаційному просторі та уникай ризиків.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини