Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада заборонила використання реклами у маркуванні ліків

Реклама

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт №11172, що пропонує внесення змін до закону про лікарські засоби, які забороняють розміщувати на упаковках ліків інформацію рекламного характеру. Про це повідомив один із ініціаторів законопроєкту народний депутат від фракції «Слуга Народу», голова Комітету ВР з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

За його словами, документ передбачає приведення українського законодавства до європейських стандартів через затвердження нових правил маркування упаковок медичних препаратів.

Він додав, що в Україні виявляються непоодинокі випадки використання фармацевтичними виробниками в маркуванні лікарських засобів інформації, яка містить необґрунтовані твердження щодо переваг певного препарату порівняно з аналогічним лікарським засобом іншого виробника.

Законопроєктом передбачено заборонити нанесення на упаковці лікарських засобів будь-якої реклами, яка сприяє просуванню лікарського засобу на ринку, зокрема формуванню думки про винятковість або перевагу лікарського засобу.

Відтепер заборонятиметься наносити на внутрішній та зовнішній упаковці препарату будь-яку інформацію рекламного характеру, відомості про юридичних чи фізичних осіб, які не є виробником чи власником реєстраційного посвідчення на ліки.

Хочете аналізувати законодавство глибше? Побачте повний контекст до кожного НПА - з новою LIGA360! До кожного документи знайдуться пов'язані закони, судова практика та аналітика. Залиште заявку на презентацію. 

Більше ліцензій - більше економії. Тільки зараз нові користувачі LIGA360 можуть замовити рішення за найнижчою ціною. Забезпечте команду надійними інструментами для роботи. Дізнатися більше.   

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини