Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бізнес просить впровадити економічне бронювання, як додатковий інструмент до чинного порядку

Реклама

Спілка українських підприємців, Федерація роботодавців України, Торгово-промислова палата та СЕО club підтримують запровадження механізму «економічного бронювання», але як додаткового інструменту до вже діючої системи. Про це йдеться у їхній спільній заяві, оприлюдненій на сайті ТПП.

«Стабільна робота бізнесу - це робочі місця та сплата податків в бюджет країни, що є єдиним джерелом фінансування Збройних сил України», - наголошується у повідомленні.

Водночас бізнес-спільноти наполягають на тому, що «економічне бронювання» має стати додатковим інструментом для чинної системи бронювання для критично важливих підприємств, оскільки скасування вже діючої системи на користь нової може зупинити ключові процеси в критичних секторах і негативно вплинути на економіку країни.

Бізнес-спільноти також закликають Уряд, Верховну Раду та Офіс Президента дотримуватися принципу передбачуваності: правила бронювання мають бути чіткими, зрозумілими та стабільними.

«Часті зміни кожні три місяці створюють невизначеність для бізнесу, впливаючи на стабільність бізнес-процесів на критичних виробництвах та сервісах», - підкреслюється у заяві.

Тому бізнес очікує від влади позитивного рішення щодо економічного бронювання, виключно як додаткового механізму взаємодії бізнесу та держави для захисту економіки.

«Такий підхід допоможе забезпечити безперебійну роботу підприємств, своєчасне виконання замовлень, уникнути закриття та масових звільнень, виконання інших завдань, які покликані забезпечити та наростити експортну потужність нашої держави у цей важкий час, розбудувати інші елементи бізнесової діяльності, що гарантуватиме вагомий внесок бізнесу у забезпеченні потреб ЗСУ», - наголошують бізнес-спільноти.

Як просто відстежувати зміни воєнного стану? Дізнаватись зміни в питаннях бронювання, військового обліку на підприємстві, перевірок ТЦК? З новим комплексним рішенням LIGA360. Побачте переваги в дії, замовивши персональну консультацію.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини