Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПриватБанк отримав від ЄБРР портфельні гарантії для кредитування бізнесу на 400 млн євро

Реклама

Європейський банк реконструкції та розвитку і ПриватБанк підписали Угоду щодо надання портфельних гарантій для кредитування бізнесу на 400 млн євро. Про це повідомляє пресслужба ПриватБанку.

Договір передбачає, що ЄБРР покриватиме до 50% кредитного ризику банку за кожним кредитом у рамках портфелю нових виданих кредитів приватним позичальникам на загальну суму 400 млн євро.

Ця угода включає складові, що підтримують кредитування:

  • з наданням грантової підтримки від міжнародних донорів - для кредитів на інвестиційні цілі;

  • проектів із забезпечення енергонезалежності для бізнес-клієнтів;

  • для ОСББ та приватних осіб;

  • для мікро, малих та середніх клієнтів;

  • проектів, що підтримують жіночий бізнес, ветеранський бізнес, релокований бізнес та бізнес, який постраждав від воєнних дій.

«Отримане фінансування за цим інструментом дозволить ПриватБанку збільшити можливості щодо кредитної підтримки українських компаній та розширити фінансування проектів, які сприяють виробництву харчових продуктів, енергоефективності та виробленню енергії в країні, що має вирішальне значення для України», - наголошується у повідомленні.

За словами члена правління ПриватБанку Євгена Заіграєва, завдяки гарантіям ЄБРР банківські кредити стануть більш доступними мікро, малому та середньому бізнесу, який працює на відновлення та розвиток виробництва, особливо в критично важливих під час війни секторах економіки, таких як агропереробка та енергетика.

Трансформуй роботу своєї компанії з новою LIGA360. Максимум джерел інформації, інструментів ризик-контролю та експертних рекомендацій. І все це на вигідних умовах Special program. Поспішай!

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини