Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Українські виробники отримали можливість експортувати біометан до ЄС

Реклама

9 вересня набув чинності наказ Міністерства фінансів від 01.08.2024 № 380, яким врегульовано порядок митного оформлення експорту біометану. Це надає можливість українським виробникам експортувати зазначене альтернативне джерело палива до енергетичного ринку ЄС.

Як пояснили у Держмитслужбі, особливості експортних операцій з переміщення біометану трубопровідним транспортом полягають у заміщенні фактично поміщеного до газотранспортної або газорозподільної системи біометану відповідним обсягом природного газу або сумішшю природного газу та біометану, який отримує покупець.

Для цього сформувалася світова практика документального оформлення та контролю таких операцій уповноваженими органами, виходячи з якої наказом визначені документи, які подаватимуться до митних органів для початку переміщення біометану за періодичними митними деклараціями та з додатковими деклараціями після його переміщення.

«Це сприятиме розвитку вітчизняної галузі виробництва біометану та створенню експортних можливостей, залученню нових інвестицій в енергетичний та аграрний сектори економіки, а також створенню нових робочих місць, враховуючи те, що Україна має найбільшу в Європі площу сільськогосподарських угідь та відповідно великий потенціал виробництва біометану з відходів аграрного сектору», - наголосили у відомстві.

Відкрийте законодавство на 360! Спробуйте нову LIGA360 з інноваційними зв'язками документів. До кожного НПА - знайдуться пов'язані закони, судові рішення, практичні ситуації та аналітичні документи. Замовте презентацію для своєї компанії.

Бажаєш отримати нову LIGA360 на вигідних умовах? Скористайся Special program від LIGA ZAKON. Максимум корисних інструментів та найкраща ціна саме для тебе. Дізнатися більше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини