Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Укрзалізниця планує до кінця року провести тарифну реформу для вантажних перевезень

Реклама

«Укрзалізниця» (УЗ) планує збільшити тарифи на перевезення будівельних матеріалів на 52%, руди та вугілля - на 7%, вартість повернення порожніх вагонів - на 67%. Про це йдеться у матеріалі Forbes.

Проєкт передбачає збільшення тарифу на перевезення руди, вугілля, цементу, вапняка та міндобрив (1-й клас) до 21 800 грн. На позакласні перевезення (щебінь, перліт, пісок, шлаки) може зрости до 21 859 грн. Тарифи за перевезення вантажів 2 та 3 класів (зернові, деревина, нафтопродукти, металобрухт, автомобілі) залишаються без змін. 

Також передбачене запровадження єдиної ставки за перевезення порожніх вагонів для кожного класу вантажів - 6984 грн. Це підвищення зачепить усіх: бізнес, що використовував вагони УЗ для перевезення світлих нафтопродуктів, чорних металів та брухту, після реформи доплачуватиме УЗ за їх повернення на 4% більше, усі інші - на 67% більше, ніж зараз.

Крім того, УЗ хоче спростити тарифну систему. Замість 29 базових схем тарифних ставок залишиться одна, з 15 коефіцієнтів для розрахунків - сім, а кількість зборів та плат скоротять з 33 до 12. 

Наразі пропозиції щодо гармонізації тарифів пройшли тарифну комісію та проходять внутрішні процедури Кабінету Міністрів. УЗ очікує їх прийняття вже до кінця року. 

Вся інформація для твоєї компанії - тепер в єдиному продукті LIGA360. Збільшуй швидкість виявлення бізнес-ризиків: правових, регуляторних, санкційних, репутаційних, судових, фінансових, договірних. Замов презентацію прямо сьогодні. 

Нагадаємо, нещодавно Суд визнав нечинним наказ Мінінфраструктури 2021 року про підвищення вантажних тарифів Укрзалізниці.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини