Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Столичний готель "Україна" продали за 2,5 млрд гривень

Реклама

Фонд держмайна продав готель «Україна», що знаходиться у центрі Києва, за 2,5 млрд гривень. Це перший в Україні онлайн-аукціон з великої приватизації в системі Прозорро.Продажі, повідомляє пресслужба Мінекономіки.

За право власності на актив змагалися 3 учасники. Його вартість зросла у 2,4 рази - зі стартових 1,05 млрд грн до понад 2,5 млрд грн.

До складу лота входить готельний комплекс площею майже 22,5 тис. кв м на 365 номерів із рестораном, бізнес-центром, шістьма конференц-залами та іншими об'єктами. А також будівля охорони, нежитлові будівлі, автостоянки, прибудова та навіс.

Договір купівлі-продажу буде підписано після сплати переможцем аукціону вартості лота. На це він має 30 робочих днів від дня завершення торгів.

Згідно з умовами продажу, покупець має зберегти основний вид діяльності підприємства, протягом шести місяців сплатити заборгованість із заробітної плати та перед бюджетом, а також погасити прострочену кредиторську заборгованість.

Станом на кінець березня заборгованість готелю «Україна» із заробітної плати складала 3,9 млн грн, перед бюджетом - 10,8 млн грн, прострочена кредиторська заборгованість - 21 млн грн.

Крім того, покупець не має права звільняти працівників впродовж шести місяців з дня набуття права власності.

Наступним підприємством, яке планують виставити на торги в рамках великої приватизації, стане Об'єднана гірничо-хімічної компанія. Стартова ціна лота складає 3,9 млрд грн. Аукціон відбудеться 9 жовтня 2024 року.

Трансформуй роботу своєї компанії з новою LIGA360. Максимум джерел інформації, інструментів ризик-контролю та експертних рекомендацій. І все це на вигідних умовах Special program. Поспішай!

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини