Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ухвалено Закон про рейтингування

Реклама

Рада на засіданні 19 вересня ухвалила в другому читанні законопроєкт № 5819 про рейтингування, повідомив Голова податкового комітету ВР Данило Гетманцев. Закон набуває чинності з 2026 року.

Гетманцев пояснив, що законопроєкт спрямований на встановлення правових засад визначення рейтингів та їх використання, приведення діяльності рейтингових агентств в Україні у відповідність до вимог Регламенту ЄС.

Серед іншого, Закон визначає національну шкалу рейтингів від найвищого uaAAA до дефолтного uaD та запроваджує Реєстр авторизованих рейтингових агентств, який вестиме НКЦПФР.

Авторизовані рейтингові агентства повинні будуть створити та забезпечити ефективний комплаєнс, що постійно здійснюється комплаєнс-підрозділом або окремою посадовою особою - комплаєнс-менеджером.

Ухвалений закон сприятиме покращенню інвестиційного клімату в державі та мінімізації ризиків на ринках капіталу, створить систему професійної об'єктивної оцінки кредитоспроможності та забезпечить приведення діяльності рейтингових агентств в Україні у відповідність до вимог Регламенту ЄС.

Відкрийте законодавство на 360! Спробуйте нову LIGA360 з інноваційними зв'язками документів. До кожного НПА - знайдуться пов?язані закони, судові рішення, практичні ситуації та аналітичні документи. Замовте презентацію для своєї компанії. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини