Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Раді зареєстрували проєкт щодо вирощування енергетичних рослин та створення передумов для виробництва біопалива

Реклама

Народні депутати зареєстрували законопроєкт № 12058, який дозволить вирощувати енергетичні рослини та одночасно відновлювати деградовані ґрунти без зменшення площ сільськогосподарських земель придатних до вирощування харчових культур, йдеться у пояснювальній записці.

Одночасно законопроект створює передумови для виробництва біопалива на території України з олійних культур, що підвищить енергонезалежність та збільшить рівень переробки вітчизняними виробниками. Такі цілі буде досягнуто шляхом впровадження підходу з вирощування енергетичних рослин на законсервованих землях та встановлення спеціального строку договорів оренди для такої діяльності.

Законопроєктом передбачається:

1) встановлення строку оренди земельної ділянки для деградованих і малопродуктивних сільськогосподарських угідь, у разі вирощування на них енергетичних рослин не може бути меншим як 10 років;

2) оновлення порядку консервації земель, зокрема шляхом вирощування енергетичних рослин;

3) доповнення заходів економічного стимулювання раціонального використання та охорони земель, зокрема шляхом стимулювання органів місцевого самоврядування (інших розпорядників земельних ділянок) встановлення за деградовані і малопродуктивні сільськогосподарські угіддя ділянки державної та комунальної власності мінімального граничного розміру орендної плати, визначених Податковим кодексом України, у разі вирощування на них енергетичних рослин;

4) внесення у понятійний апарат Закону України «Про альтернативні види палива» визначення енергетичних рослин тощо

Згідно з проєктом, енергетичні рослини - багаторічні рослини, коренева система яких залишається у ґрунті після збору врожаю та продовжує процес вегетації, що вирощуються у плантаційний спосіб з періодичністю збору врожаю від 1 до 5 років з метою отримання біомаси (у вигляді продуктів рослинництва) для виробництва енергії з них. До енергетичних рослин прирівнюються однорічні олійні рослини, що в подальшому використовуються для виробництва біопалива або біокомпонентів.

Нова LIGA360 змінює підходи в роботі з інформацією. Відтепер всі джерела даних в єдиному комплексному продукті: законодавство, судові рішення, аналітика, реєстри, санкційні списки та медіа. Замов індивідуальну презентацію прямо зараз. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини