Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада ухвалила доопрацьований Закон про продовження строків оформлення земельних паїв до 2028 року

Реклама

Верховна Рада на засіданні 8 жовтня ухвалила доопрацьований з урахуванням правок Президента Володимира Зеленського Закон щодо захисту інтересів власників земельних часток (паїв), а також застосування адміністративної процедури у сфері земельних відносин (законопроєкт № 11150). Про це повідомляє пресслужба Парламенту.

Як зазначається, основною метою Закону є захист прав власників земельних часток (паїв), зміни у регулюванні земельних відносин в умовах війни, а також приведення законодавчих актів у сфері земельних відносин у відповідність із Законом «Про адміністративну процедуру».

Ним, зокрема, передбачено продовження строку оформлення невитребуваних (нерозподілених) земельних ділянок, здійснення розподілу земельних ділянок між власниками земельних часток (паїв) та їх спадкоємцями земель, що залишилися у колективній власності після розподілу земельних ділянок (з 1 січня 2025 року до 1 січня 2028 року).

Детальніше про законопроєкт читайте в аналітичному матеріалі: "Захист інтересів власників земельних паїв та інші новації ухваленого проєкту №11150".

Ознайомитись з чинними редакціями НПА, порівняти редакції та побачити заплановані зміни - можна у новій LIGA360. А ще оцінити весь масив пов'язаних документів: судової практики, аналітики тощо. Замовте презентацію LIGA360 для себе.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини