Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін вніс зміни до порядків надання фінансової підтримки бізнесу

Реклама

Кабінет Міністрів вніс зміни до порядків надання державної фінансової підтримки суб'єктам підприємництва. Відповідну постанову Уряд ухвалив на засіданні 8 жовтня, повідомляють пресслужба Мінекономіки та постійний представник КМ у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Метою зазначених змін є усунення неоднозначних формулювань, уніфікація підходів до санкційної політики, а також збалансування фінансування Державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» шляхом подальшої актуалізації базових показників, відповідно до яких визначається розмір державної компенсації.

Документом, зокрема:

  • дозволяється підприємствам, які станом на 22 лютого 2022 року працювали на територіях активних бойових дій і тимчасово окупованих територіях, подовжити кредити на фінансування оборотного капіталу до 31 грудня 2026 року. Таким чином, вони матимуть більше часу та ресурсів на відновлення;

  • уточнено умови надання підтримки для підприємств, що працюють в зоні високого воєнного ризику

  • зменшено розмір базової винагороди банків або лізингодавців за договорами фінансового лізингу з 35% до 28%. Це оптимізує фінансування програми;

  • уніфікувано критерії участі в програмі банків, лізингодавців чи факторів з огляду на санкційне законодавство. Ці зміни дозволять брати участь у програмі більшій кількості фінансових установ, що позитивно вплине на її доступність для бізнесу.

Хочеш дізнатися секрети успішної роботи з інформацією? Замов презентацію нової LIGA360. Дані та джерела для всієї команди: топменеджерів, юристів, бухгалтерів, комплаєнс-фахівців і не тільки.

Зараз діє Special program для рішення LIGA360. Поспіши замовити для своєї компанії.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини