Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для виробників спирту запроваджують новий механізм сплати акцизного податку - Закон прийнято

Реклама

Рада на засіданні 9 жовтня ухвалила цілому законопроєкт № 12038-1 про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування акцизним податком спирту етилового та біоетанолу.

Для виробників спирту етилового та біоетанолу податкові зобов'язання з акцизного податку будуть визначатися з урахуванням гарантованого податкового зобов'язання.

Під гарантованим податковим зобов'язанням з акцизного податку розуміється величина, розрахована виходячи з максимальної продуктивності обладнання для виробництва спирту етилового, біоетанолу.

Гарантоване податкове зобов'язання обчислюватимуть за формулою:

ГПЗ = Об х К x Ст, де:

Об - обсяг спирту етилового, біоетанолу в літрах 100- відсоткового спирту етилового, визначений як максимальна продуктивність обладнання для виробництва спирту етилового, біоетанолу за добу;

К - кількість днів в календарному місяці податкового (звітного) періоду;

Ст - ставка акцизного податку, визначена пунктом 215.3 статті 215 цього Кодексу, діюча на перше число звітного (податкового) періоду.

Суб'єкти господарювання, які отримали ліцензії на право виробництва спирту етилового або на право виробництва біоетанолу зобов'язані до початку провадження своєї діяльності надати ДПС розрахунок максимальної продуктивності обладнання для виробництва спирту етилового, біоетанолу за формою, передбаченою Порядком визначення максимальної продуктивності обладнання для виробництва спирту етилового, біоетанолу, затвердженим Кабінетом Міністрів України. У разі зміни максимальної продуктивності цього обладнання такі суб'єкти господарювання зобов'язані надати оновлений розрахунок протягом 30 календарних днів з дня таких змін.

Не надання/ несвоєчасне надання розрахунку про максимальну продуктивність обладнання та несплата податкового зобов'язання, визначеного з урахуванням гарантованого податкового зобов'язання будуть підставою припинення дії ліцензії. Суб'єкт господарювання може подати заяву про отримання нової ліцензії на право провадження таких видів діяльності не раніше ніж через 365 днів з дати прийняття органом ліцензування такого рішення про припинення дії ліцензії.

Бажаєте контролювати законодавчі зміни з “гарячих тем”? Спробуйте нову LIGA360! Встановіть моніторинг потрібних для вас законів - і всіх пов?язаних судових рішень, НПА та аналітичних матеріалів. Замовте презентацію LIGA360 саме для ваших потреб.

Замов LIGA360 для своєї компанії на умовах Special program. Завжди май відповіді з “гарячих” питань для бізнесу та ухвалюй інформовані рішення: зміни воєнного стану, кадрові й податкові питання, судова практика, правова картина дня та новини твоєї галузі. Гарантуй найкращу ціну саме зараз. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини