Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк вніс зміни до Інструкції про виконання міжбанківських платіжних операцій

Реклама

Національний банк оновив Інструкцію про виконання міжбанківських платіжних операцій в Україні в національній валюті. Про це повідомляє пресслужба регулятора.

Документ ухвалено з метою приведення норм Інструкції у відповідність до Закону «Про адміністративну процедуру», дія якого поширюватиметься на НБУ з 01 січня 2025 року.

Змінами, зокрема:

1) скорочено строки розгляду документів:

  • від банку - що подаються для одержання дозволу НБУ на роботу в системі електронних платежів за відповідною моделлю обслуговування консолідованого кореспондентського рахунку (з 30 робочих днів до 30 календарних днів);

  • від іншої установи - що подаються для включення її до учасників СЕП (з 60 робочих днів до 30 календарних днів);

2) встановлено право регулятора:

  • залишити без руху документи банку / іншої установи в разі подання ними неповного пакета документів або оформлення їх з порушенням вимог Інструкції;

  • повернути документи банку / іншій установі в разі неусунення недоліків протягом встановленого строку;

3) передбачено інформування банку / іншої установи про залишення Нацбанком документів без руху протягом трьох робочих днів із дня їх отримання із зазначенням виявлених недоліків та строку для їх усунення;

4) надано право банку / іншій установі подати клопотання до НБУ про продовження строку усунення недоліків;

5) передбачено можливість поновлення регулятором строку розгляду документів, залишених без руху, в разі виправлення банком / іншою установою виявлених недоліків.

Зазначені зміни затверджені постановою правління НБУ від 05 жовтня 2024 року № 122 та набирають чинності з 09 жовтня.

Нова LIGA360 змінює підходи в роботі з інформацією. Відтепер всі джерела даних в єдиному комплексному продукті: законодавство, судові рішення, аналітика, реєстри, санкційні списки та медіа. Замов індивідуальну презентацію прямо зараз.

Бажаєш отримати нову LIGA360 на вигідних умовах? Скористайся Special program від LIGA ZAKON. Максимум корисних інструментів та найкраща ціна саме для тебе. Дізнатися більше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини