Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Мінфіні порахували, скільки коштів отримає бюджет від підвищення податків

Реклама

Верховна Рада на засіданні 10 жовтня ухвалила Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (законопроєкт № 11416-д), яким передбачається збільшення низки податків та зборів. Детальніше про це читайте за посиланням.

За оцінками Міністерства фінансів, додаткові надходження до зведеного бюджету від збільшення податків становитимуть:

  • у 2024 році - 21,6 млрд грн (з яких до держбюджету - 21,5 млрд грн, а до місцевих - 0,1 млрд грн);

  • у 2025 році - 141,1 млрд грн (з яких до держбюджету - 133,0 млрд грн, а до місцевих - 8,1 млрд грн).

«Водночас додаткова потреба у фінансуванні Сил оборони у 2024 році становить майже 500 млрд грн. І саме неподаткові ресурси (збільшення внутрішніх запозичень) є основним джерелом для покриття зазначеної вище потреби», - йдеться у повідомленні міністерства.

У Мінфіні нагадали, що всі невійськові видатки держбюджету, зокрема соцвиплати, програми підтримки економіки, зарплати вчителів та лікарів, фінансуються виключно за підтримки міжнародних партнерів України. Однак зазначені кошти немає змоги використовувати на фінансування потреб оборони.

Хочеш дізнатися секрети успішної роботи з інформацією? Замов презентацію нової LIGA360. Дані та джерела для всієї команди: топменеджерів, юристів, бухгалтерів, комплаєнс-фахівців і не тільки.

Встигни скористатися Special program для рішення LIGA360. Гарантуй найкращу ціну для своєї компанії. Детальніше за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини