Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У 2025 році в Україні планують легалізувати криптовалюту - Гетманцев

Реклама

У I-II кварталі 2025 року в Україні планують легалізувати криптовалюту. Про це повідомив голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в ефірі подкасту ASATrьопс.

За його словами, наразі Нацбанк спільно з МФВ доопрацьовують відповідний законопроєкт. Очікується, що до кінця року експерти МВФ нададуть йому офіційну експертну оцінку.

«Я думаю, що орієнтовно, I-II квартал наступного року ми можемо вже легалізувати крипту й оподаткувати її відповідним чином», - зазначив Гетманцев.

Він наголосив, що будь-яких пільг на криптовалюту не буде.

«Буде звичайне оподаткування за моделлю оподаткування операцій від цінних паперів, коли оподатковується інвестиційний прибуток», - пояснив голова комітету.

Заяву Данила Гетманцева про легалізацію криптоактивів у I-II кварталі 2025 року прокоментували у Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку, пише Incrypted.

На думку представника регулятора Юрія Бойка, це цілком ймовірний сценарій.

«Зараз триває робота з підготовки нового законопроєкту в робочій групі Комітету ВРУ з питань фінансів, який бере активну участь у розробці законопроєкту. Також, у рамках меморандуму з МВФ, ми разом з НБУ, як майбутні регулятори ринку, повинні підготувати нову редакцію Закону "Про віртуальні активи" до кінця грудня 2024 року», - сказав Бойко.

Хочеш дізнатися секрети успішної роботи з інформацією? Замов презентацію нової LIGA360. Дані та джерела для всієї команди: топменеджерів, юристів, бухгалтерів, комплаєнс-фахівців і не тільки.

Зараз діє Special program для рішення LIGA360. Поспіши замовити для своєї компанії.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини