Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Комітет ВР розгляне законопроєкт, який дозволяє військовозобов'язаним оновити дані після сплати половини штрафу

Реклама

4 жовтня група народних депутатів зареєструвала у Верховній Раді законопроєкт № 12093 щодо удосконалення механізмів притягнення осіб до адміністративної відповідальності за порушення правил військового обліку та законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізації.

Його ключова новація - надати можливість призовникам, військовозобов'язаним та резервістам, які своєчасно не оновили персональні дані, самостійно звернутися до ТЦК та СП для їх уточнення, сплативши при цьому за скоєне адміністративне правопорушення штраф у розмірі 50 % від мінімального визначеного відповідною статтею КУпАП розміру.

Так, законопроєктом пропонується внести наступні зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення:

  • доповнити новою статтею 279-9, якою надати можливість особі, яка притягується до адміністративної відповідальності за статтями 210 (порушення призовниками, військовозобов'язаними, резервістами правил військового обліку) та 210-1 (порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію) КУпАП, подати заяву до ТЦК та СП, в якій самостійно повідомити про факт вчинення вказаного правопорушення та надати згоду на розгляд справи за її відсутності;

  • доповнити новою статтею 300-3, якою надати можливість особі, яка притягнута до адміністративної відповідальності, в порядку передбаченому статтею 279-9 КУпАП, упродовж 10 календарних днів з дня набрання постанови законної сили, добровільно оплатити 50% розміру накладеного штрафу.

Крім того, пропонується внести ряд змін в ряд інших статей КУпАП для приведення їх у відповідність до вказаних нових норм.

Як повідомляє пресслужба парламенту, наразі у Комітеті з питань правоохоронної діяльності, який визначений головним з підготовки і попереднього розгляду зазначеного законопроєкту, готуються до його розгляду.

Про бронювання і військовий облік у практичній площині - дізнавайтесь у новій LIGA360. Свіжа аналітика, практика правозастосування, судова практика та роз'яснення держорганів на одній платформі. Замовте презентацію менеджера прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини