Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Правоохоронці викрили мережу з продажу підробленої техніки відомого бренду

Реклама

Бюро економічної безпеки спільно з Кіберполіцією викрило групу осіб, які незаконно використовували товарні знаки, що належать міжнародній компанії. Про це повідомляють пресслужби БЕБ та Кіберполіції.

Слідство встановило, що зазначені особи з 2021 року по жовтень 2024 року масово завозили з Китаю під виглядом відомого бренду контрафактні ґаджети: смартгодинники, навушники, зарядні пристрої та комплектуючі до них.

Підробки фігуранти справи рекламували та продавали на вебсайтах, Instagram-сторінці та telegram-каналах. Брендовану продукцію надсилали поштою по всій території України.

Під час обшуків, які були проведені в Житомирській та Хмельницькій областях за місцями проживання та ведення діяльності ділків, а також в автомобілі одного з фігурантів вилучено понад 4 тис. одиниць контрафактної продукції, а також мобільні телефони, ноутбуки та документацію.

Спеціалісти компанії-правовласника торгової марки дослідили зразки контрафактних товарів та встановили, що вони мають низьку якість, а маркування та пакування не відповідають стандартам якості. Крім того, продукція виготовлена та брендована без її дозволу. Таким чином компанія зазнала матеріальної шкоди орієнтовно на 25 млн грн.

Фото з сайту БЕБ.

Найповніше досьє контрагентів - в новій LIGA360. Понад 55 санкційних списків, 300 реєстрів та відкритих джерел, 120 тис. медіаджерел, 116 млн судових рішень. Контролюйте всі види ризиків та загрози! Залиште заявку на персональну презентацію.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини