Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Затверджено перелік енергообладнання, яке імпортується без сплати ввізного мита та ПДВ

Реклама

Кабінет Міністрів затвердив перелік енергетичного обладнання та інших товарів для відновлення об'єктів енергетичної інфраструктури, що звільняються від ПДВ та ввізного мита у разі ввезення в Україну в рамках угод, фінансування за якими здійснює Фонд підтримки енергетики України. Про це повідомляє пресслужба Міненерго.

Згідно з документом, до таких товарів належать нафта та нафтопродукти, гідравлічні турбіни, різноманітні насоси, двигуни та генератори, електрогенераторні установки, трансформатори, акумулятори, електричне обладнання, електрична апаратура, транспортні засоби, зокрема вантажні автомобілі та самохідна техніка, інструменти та інші товари, необхідні для відновлення пошкодженої енергетичної інфраструктури.

Також постановою затверджено порядок підтвердження операцій з ввезення товарів в Україну, що стосується угод, фінансованих за рахунок Фонду підтримки енергетики України, створеного при Секретаріаті Енергетичного Співтовариства за спільної ініціативи Міністра енергетики України Германа Галущенка та Єврокомісара з питань енергетики Кадрі Сімсон.

За словами Германа Галущенка, звільнення від податкового та митного навантаження енергетичного обладнання та інших товар, які ввозяться за рахунок донорської допомоги, сприятиме пришвидшенню відновлення енергетичної інфраструктури, що постраждала внаслідок російських атак та допоможе забезпечити стабільне проходження опалювального сезону, підтримати надійне енергопостачання громадян України, бізнесу та об'єктів критичної інфраструктури.

LIGA360 змінюється для тебе! Єдиний інформаційний продукт для всієї компанії. Спільне поле для роботи із правовими, судовими, реєстровими, договірними, медійними даними. Замов персональну презентацію менеджера сьогодні.

Зараз діє Special program для рішення LIGA360. Поспіши замовити для своєї компанії.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини