Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держгеонадра готує до торгів нафтогазові ділянки

1 серпня 2018, 17:24
298
0
Реклама

Державна служба геології та надр України має намір провести аукціон з продажу спецдозволів на видобування вуглеводнів на 44 ділянках. Найближчим часом відбудеться погодження конкретних ділянок з Мінприроди та облрадами. Про початок таких аукціонів ми писали раніше.

Нагадаємо, 26 липня уряд затвердив постанову про відкриття геоінформації і схвалив запуск із 1 вересня поточного року пілотного проекту проведення електронних торгів на користування надрами.

Восени слід очікувати офіційного старту електронних аукціонів і розміщення відповідних оголошень на урядових і профільних інформаційних ресурсах.

Аукціони планується провести в лютому-березні наступного року. Загальна площа ділянок становить 13,4 тис кв. км, прогнозні ресурси газу - 151,6 млрд куб. м.

За результатами продажу спецдозволів планується отримати не менше 3 млрд грн і 40 млн грн за геологічну інформацію, а за рахунок залучення інвестицій - збільшити обсяги газовидобутку в Україні.

Згідно з тимчасовим порядком, гарантійний внесок для участі в аукціоні складе 20% від стартової вартості лота, вартість пакета аукціонної документації - 3,12% від початкової вартості дозволу (але не менше 4,5 тис. грн і не більше 72,55 тис. грн). Скорочено терміни проведення торгів - до 50 днів після оголошення.

За підсумками проведених торгів Держгеонадра до 1 вересня 2019 повинна подати в Кабмін пропозиції щодо переходу або відмови від переходу на виключно електронні аукціони вже на постійній основі.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини