Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НКЦПФР може стати головним регулятором на ринку кріптовалют

27 липня 2018, 08:03
167
0
Реклама

Раніше ми повідомляли, що Рада фінансової стабільності підтримала концепцію регулювання операцій з кріптовалютами. Зараз НКЦПФР опублікувала у себе на сайті нові подробиці.
Концепція визначає НКЦПФР головним регулятором на ринку кріптовалют і закріплює за нею, зокрема, ліцензування кріптобірж і кріптообменніков. Передбачається, що в рамках регулювання операцій з кріптовалютами Комісія буде класифікувати і визначати маркери як фінансові інструменти, регулювати обмін і купівлю-продаж кріптовалюти через кріптообменнікі, а також процедури первинного розміщення токенов (ICO).
Держфінмоніторингу доручено контроль за кріптобіржамі, а Міністерству фінансів і Державній фіскальної службі - за сплатою податків з доходів від операцій з кріптовалютами.
Концепція пропонує визначити поняття кріптовалюти і токена. Зокрема, токеном пропонується вважати централізовану або децентралізовану одиницю обліку, яка заснована на математичних обчисленнях із застосуванням комп'ютерної мережі і має кріптографічний захист. Кріптовалюта - це токен, який функціонує як спосіб обміну і збереження вартості.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини