Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджений порядок визначення додаткових умов при малій приватизації

20 липня 2018, 16:54
229
0
Реклама

18 липня Кабінет міністрів затвердив порядок визначення додаткових умов для продажу об'єктів малої приватизації. За даними агентства «Інтерфакс-Україна», вирішено, що:
- ці умови застосовуються лише при продажу контрольного пакета акцій;
- при продажу об'єктів зі стартовою ціною нижче 50 млн грн додумови не застосовуються, якщо це не передбачено законом про приватизацію;
- серед додаткових умов, зокрема, можуть бути виставлені вимоги зберегти профіль діяльності підприємства, визначити інвестиції в будівництво або капітальний ремонт, погасити борги із зарплати, забезпечити гарантії співробітників, згідно з трудовим законодавством.
Нагадаємо, що мала приватизація передбачає продаж об'єктів державної або комунальної власності, вартість яких не перевищує 250 млн грн. Фонд держмайна визначив до неї близько 600 об'єктів.
Раніше ми писали про те, що 6 липня в.о. керівника ФДМУ Віталій Трубаров оприлюднив свою позицію про запуск малої приватизації і відповідних проблемах, які потребують якнайшвидшого вирішення. Він акцентував увагу на ряді найбільш гострих питань, серед яких - відсутність порядку визначення додаткових умов продажу в умовах, коли понад 60% підприємств буде виставлятися на продаж саме з умовами. Але 9 липня в Кабміні запевнили, що мала приватизація буде проходити за планом.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини