Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прокуратура добилася відміни рішення, прийнятого ще в 2012 році

17 липня 2018, 12:16
207
0
Реклама

Прокуратура Дніпропетровської області повідомила, що в 2012 році виробничий і лабораторно-побутовий корпуси ДП «Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут трубної промисловості ім. Я.Ю.Осади» площею 7 тис. кв. м і вартістю 16 млн грн. були передані з державної власності в комунальну під виглядом корпусів громадського харчування та спортивно-оздоровчого. Після цього їх приватизували.
Оскільки цей інститут має важливе оборонне значення, то в 2016 році «приватизацією» зацікавилася прокуратура, яка подала позов про захист інтересів держави в особі Кабінету міністрів і державного підприємства шляхом визнання незаконними рішень органу державної влади та місцевого самоврядування щодо відчуження зазначених приміщень і про витребування майна .
Суд першої інстанції позовні вимоги задовольнив частково, визнав незаконними рішення, що стали підставою для відчуження, але відмовив у витребуванні майна від приватних підприємств. Це рішення було оскаржене в апеляційному порядку. Київський апеляційний господарський суд скаргу повністю задовольнив, а суд касаційної інстанції це рішення залишив без змін.
Нагадаємо, що відстежувати зміни в реєстрі нерухомості можна через спеціальний сервіс «SMS-Маяк», запущений на технічній базі «ЛІГА:ЗАКОН». З його допомогою про відповідні зміни можна оперативно дізнатися SMS-повідомленням, електронним листом, а також повідомленням в кабінеті користувача.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини