Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кейс «Мотор Січі»: продовження

22 червня 2018, 17:04
230
0
Реклама

Раніше ми писали про те, що силовики почали кримінальне розслідування, пов'язане з ПАТ «Мотор Січ» (Запоріжжя) та (див. «Що шукала СБУ на «Мотор Січі»?» ) і про його наслідки (див. «Кейс «Мотор Січі»: збори акціонерів все-таки не відбулися»).
Скасовані в квітні збори акціонерів мали відбутися 21 червня, але цього знову не сталося. Причина скасування та ж - відмова Національного депозитарію видати реєстр акціонерів для проведення зборів. «Депозитарій знову відмовив нам у видачі реєстру акціонерів, пославшись на наявність документів, на підставі яких реєстр не може бути виданий», - повідомив агентству «Інтерфакс-Україна» голова наглядової ради ПАТ Анатолій Малиш. За його словами, депозитарій не уточнив, про які саме документи йдеться. «Подальші плани по проведенню зборів акціонерів будуть розглянуті компанією найближчим часом», - сказав глава наглядової ради.
Порядок наміченого на 21 червня позачергових зборів акціонерів включав питання, які планувалося розглянути на скасованих компанією планових щорічних зборах акціонерів 25 квітня: твердження фінрезультатів і підсумків зовнішнього аудиту за 2017 рік, розподіл прибутку та затвердження розміру дивідендів, переобрання складу наглядової ради. Крім того, акціонери повинні були затвердити нову редакцію ряду установчих документів ПАТ.
За даними Єдиного держреєстру судових рішень, Шевченківський райсуд Києва ухвалою від 20 квітня задовольнив клопотання слідчого СБУ про арешт 56% -го пакета акцій, яких знаходиться в опосередкованому володінні китайського інвестора, і заборонив вносити будь-які зміни, а також видавати реєстр акціонерів до завершення досудового розслідування СБУ. З посиланням на дане судове рішення, фондові майданчики «Українська біржа» та ПФТС 23 квітня прийняли рішення про призупинення обігу акцій «Мотор Січі». За даними Stockworld, на сьогоднішній день обіг акцій компанії не відновлено.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини