Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пропонують нову модель обкладення акцизом легкових автомобілів

21 червня 2018, 13:09
250
0
Реклама

Діюча система справляння акцизів і заборонf на реєстрацію авто, які не відповідають екологічним нормам «Євро-5», стали одними з причин того, що українські дороги заполонили «евробляхі», тобто автомобілі з єврономерами, якими керують і фактично володіють українці. Спочатку допустивши появу такої «схеми» завезення авто, а потім не зумівши перемогти її в рамках існуючого законодавства, влада намагається створити новий нормативний карающе-стимулюючий механізм. Однією з його складових частин є законопроект №8487, який 15.06.2018 зареєструвала група народних депутатів на чолі з керівником податкового комітету ВР Ніною Южаніной.
У документі запропоновано встановити базові ставки акцизного податку для нового легкового автомобіля з бензиновим двигуном об'ємом 1000 куб. см в розмірі 50 євро за одиницю, а з дизельним двигуном - 75 євро. Визначення акцизного податку для конкретного автомобіля буде здійснюватися шляхом застосування до базових ставок підвищувальних коефіцієнтів. Один коефіцієнт буде визначатися діленням об'єму двигуна на 1000 куб. см. Другий дорівнює кількості повних календарних років, що минули з моменту виробництва автомобіля до визначення ставки податку.
Також запропоновано:
- встановити ставку для електричних легкових авто в розмірі 1 євро за 1 кВт потужності акумулятора. Сьогодні вона становить 109,129 євро за одиницю транспортного засобу;
- для гібридних авто ставка 100 євро за 1 одиницю. Сьогодні вона становить 109,129 євро за одиницю;
- скасувати оподаткування акцизом кузовів для легкових авто. Сьогодні вона для нових кузовів становить 218 євро за одиницю і 872 євро для кузовів, які використовувалися;
- скасувати тимчасово встановлені (до 31.12.2018) особливості оподаткування акцизом легкових авто, вироблених після 01.01.2010 (для них ставка зараз така ж, як і для нових).

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини