Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нинішній Міністр оборони має бути замінений

21 червня 2018, 14:49
188
0
Реклама

21 червня Верховна Рада прийняла Закон «Про національну безпеку України» (на основі президентського законопроекту №8068 від 28.02.2018). Він визначає основи і принципи національної безпеки і оборони, цілі та принципи державної політики. Встановлюються і розмежовуються повноваження державних органів у сферах національної безпеки і оборони, створюється основа для інтеграції політики і процедур органів державної влади, функції яких стосуються національної безпеки і оборони, визначається система командування, обмовляється система громадського контролю тощо.
Зокрема, йдеться про те, що Міністр оборони здійснює військово-політичне та адміністративне керівництво Збройними силами. З 01.01.2019 посади міністра, його першого заступника і заступників повинні займати цивільні особи. Міністр оборони призначається Верховною Радою за поданням Президента України.
Найвищою військовою службовою особою в Збройних силах є їх головнокомандувач. Положення Закону щодо нього вступають в силу з 01.01.2021. Головнокомандувач призначається на посаду за поданням Міністра оборони та звільняється з посади Президентом України.
Фінансування складових сектору безпеки і оборони здійснюється за рахунок і в межах коштів, визначених у законі про державний бюджет на відповідний рік, а також з інших не заборонених законодавством джерел. Обсяг видатків на фінансування цього сектора повинен становити не менше 5% запланованого обсягу ВВП, з яких не менше 3% - на фінансування сил оборони. При цьому не уточнюється, чи враховуються в цих обсягах небюджетні кошти.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини