Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кейс пожежної безпеки : ДСНС перевірила 41% від запланованої кількості об'єктів

24 травня 2018, 08:30
226
0
Реклама

23 травня, на засіданні Кабміну, керівник Держслужби по надзвичайним ситуаціям Микола Чечоткін повідомив про попередні результати масових перевірок по дотриманню вимог пожежної безпеки. Було проінспектовано 13 360 ТРЦ, лікарень, шкіл і дитячих садів, при цьому виявилося 167 тис. порушень, з яких 63 тис. не усувалися впродовж тривалого часу.

«Всього на керівників об'єктів накладено 12837 адміністративних стягнень. За порушення до суду подано на закриття 405 об'єктів. З них 155 ТРЦ, 30 лікарень, 220 дошкільних і шкільних установ», - розповів глава ДСНС. Одна з основних проблем - порушення на шляхах евакуації. Вони виявлені в кожному восьмому ТРЦ і кожному десятому іншому об'єкті. Також існують значні проблеми з функціонуванням систем протипожежної безпеки і наявністю вогнегасників.

Всього заплановано проінспектувати 32 тис. об'єктів. Перевірки проводитимуться до кінця червня, у гіршому випадку - до середини липня.

Нагадаємо, Кабмін у кінці березня ініціював масштабні перевірки на предмет дотримання вимог пожежної безпеки на об'єктах з масовим скупченням людей. Перші проміжні результати були представлені на початку квітня, при цьому повідомлялося про значну кількість порушень в ТРЦ, школах, садках і медичних установах із стаціонарним лікуванням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини