Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рейдери зазіхнули на майнові інтереси Нацбанку

14 травня 2018, 17:14
206
0
Реклама

14 травня Національний банк повідомив про викриття шахрайської схеми, яка призвела до незаконного заволодіння рейдерами будівлі, що належить одному з приватних банків в Полтаві, вартістю близько 25 млн грн.
Ця будівля близько чотирьох років тому була передана банком, що має статус неплатоспроможного, в іпотеку Нацбанку. Однак, 27 березня 2018 р. НБУ стало відомо, що ця будівля неправомірно виведена з-під обтяження і перереєстрована на приватну фірму. При цьому, заяву на проведення реєстраційних дій нібито подав сам банк-іпотекодавець. У той же час, Фонд гарантування вкладів повідомив, що не подавав жодних заяв про внесення записів до реєстру нерухомості щодо зміни статусу нерухомості і його відчуження.
Нацбанк звернувся з цього приводу до Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації Мін'юсту. 4 травня ця скарга була задоволена в повному обсязі - реєстрові записи про іпотеку і обтяження майна приватного банку іпотекою, а також заборону відчуження, були відновлені.
З огляду на винахідливість рейдерів, а також складність процедури повернення майна з незаконного володіння, власникам нерухомості варто вести антирейдерський контроль. Адже зупинити спробу рейдерської атаки або ліквідувати її наслідки мінімальними зусиллями дозволять лише оперативні дії в результаті своєчасного сигналу про загрозу.
Сучасним і найбільш ефективним Антирейдерським засобом є електронний контроль, наприклад - «SMS-Маяк», запущений на технічній базі «ЛІГА:ЗАКОН». Цей сервіс дозволяє оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості щодо конкретного об'єкта нерухомості SMS-повідомленням, електронним листом, а також повідомленням в кабінеті користувача.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини