Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Банки отримали нові інструкції про те, як працювати з фінансами в неспокійний для країни час

14 травня 2018, 08:01
250
0
Реклама

Регулятор обґрунтовує необхідність оновлення чинного регулювання цієї сфери актуальною соціально-політичною ситуацією і суттєвими структурними змінами в НБУ. Нове Положення про організацію готівкового обігу і ведення емісійно-касових операцій у банківській системі в особливий період було затверджене 5 травня.
Мета документа - забезпечення стабільної роботи банківської системи з готівкою в умовах особливого періоду та безперебійне забезпечення економіки країни взагалі і силових структур зокрема готівковими коштами. Приписами Положення повинні керуватися підрозділи НБУ і уповноважені банки, перелік яких визначається окремим розпорядчим актом (хоча низка норм документа торкається й інших банків, а також всього бізнесу). Документ визначає особливості формування резервних фондів валюти, організацію роботи з готівкою в підрозділах НБУ, уповноважених та залучених банках, порядок утилізації непридатних банкнот та ін.
Нагадаємо, особливим є період, який настає з моменту оголошення рішення про мобілізацію або з моменту введення військового стану в усій країні або в окремих її регіонах. Особливий період охоплює час мобілізації, воєнний час і частково відновлювальний період після воєнних дій. Особливості правового режиму особливого періоду встановлюються законодавством.
Положення затверджене постановою НБУ № 51 від 05.05.2018, яка набрала чинності 11 травня. При цьому втратила чинність попередня редакція Положення, що діяла з 2004 р.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини