Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховний суд: дані статуту юрособи не стосуються третіх осіб і не можуть порушувати їх права

8 травня 2018, 11:54
266
0
Реклама

25 квітня Верховний суд розглянув справу № 912/1673/17, і дійшов однозначного висновку про те, що внесення змін до засновницьких документів торкається тільки відповідної юрособи і не торкається інших осіб, у тому числі, не може порушувати їх права.

Суть справи: підприємство подало позов з вимогою визнати засновницькі документи відповідача недійсними і відмінити його реєстраційні дії. Аргументи були наступними: відповідач, вказуючи свою юридичну адресу, використовував адресу нерухомості, власником якої є позивач, але не погодив цього з ним.

Суди нижчих інстанцій, а потім і Верховний суд, дійшли висновку, що такі вимоги не можуть бути задоволені, оскільки є безпідставними. Якщо позивач вважає порушеним своє право власності, він може скористатися способами, передбаченими статтями 16 і главою 29 Цивільного кодексу. Статут за своєю природою - це акт, який визначає правовий статус юрособи, обов'язку учасників, посадових осіб та інших працівників, порядок затвердження і внесення змін до нього. Тому, будь-які дані статуту відповідача, а також реєстраційні дії, не торкаються позивача і не можуть порушувати його права.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини