Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Емітенти, що подають проміжну звітність, перевірятимуться частіше

7 травня 2018, 13:53
216
0
Реклама

5 травня Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку оприлюднила проект змін до Положення про функціонування фондових бірж.

Якщо вони будуть прийняті, деяких емітентів стануть перевіряти частіше. Йдеться про тих, хто подає проміжну фінзвітність. Фондова біржа щокварталу перевірятиме їх на відповідність ознакам фіктивності. Також, за станом на 31 січня року, що йде за звітним, перевірятимуться усі емітенти, внесені у біржовий список. Моніторингу підлягає дотримання оприлюднення інформації, яка має бути у відритому доступі. Якщо ж фондова біржа отримає заявку про допуск до торгівлі акцій ПАТ або великого підприємства, вона перевірятиме сумарну вартість пакету цінних паперів, запропонованих до продажу. Запропонований Положенням поріг - 5 млн грн.

Крім того, в правове поле введені такі терміни як «передсесійний» і «післясесійний» періоди, у зв'язку з цим відкориговані правила організації і проведення біржових торгів з урахуванням нових понять.

Слід зазначити, що в поточному році норми Положення вже кілька разів переглядалися. При підготовці цієї редакції були враховані зауваження і пропозиції учасників фондового ринку. Документ доступний для обговорення до 18 травня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини